Data: 2001-11-08 13:09:51
Temat: Re: co zrobic z feta?
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Basia wrote:
>
> > no, panierować jak kotlet i smażyć na złoty kolor z obu stron
> > (oczywiście plasterkowane).
>
> Ale ten ser jest piekielnie slony, nie wiem czy dalabym rade zjesc takiego
> solonca w jednym kawalku, na chlebie czy w kanapce ten smak sie lagodzi ;-)
>
> Tak mi sie w mojej sklerozie telepie, ze kiedys ktos podawał przepis na
> tarte w ktorej byla feta, ale kto i kiedy...ta skleroza...
no jak ci za słony, to wymocz trochę w maślance, mu przejdzie. Jak
zrobisz tak jak napisałem, to będzie lepszy, bo sałatkę możesz mniej
posolić, panadę wogóle nie. No i jesz z bułką.
Zrób plasterek i sprawdź, do kubła zawsze możesz wrzucić.
Waldek
|