Data: 2004-08-19 17:58:05
Temat: Re: coś z beszamelem
Od: "Jacek Dyduch" <j...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> No Jacus musze przyznac ze to dobre przed chwila to zrobilem i zjadlem.
> Rzeczywiscie pol dnia w kuchni ale jest jeden zonk. Baklazany pod
> wplywem temperatury w piekarniku wydzielaja wode ktorej jest dosc sporo.
> Moze by tak dluzej je trzymal na tej patelni :)
Tak jak pisalem ja uzywam patelni... Nigdy nie mialem takich efektów jak ten
Twój. Niektórzy twierdza, ze baklazany nalezy przed obróbka termicza posolic
i poczekac, az puszcza "soczek". Zabieg ten mial je jednak pozbawiac nie
wody, ale goryczki... Obecnie hodowane gatunki oberzyny nie wymagaja tego
juz ponoc. Tak czy inaczej przykro mi z powodu niemilego efektu. Czy cala
potrawe archiwizowales do sedesu, czy jednak udalo osiagnac Ci jakis
zjadliwy twór?
|