Data: 2004-06-30 21:22:18
Temat: Re: czekolada do picia
Od: "Agata" <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik misiczka <s...@m...com> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:cbv07j$8f6$...@n...onet.pl...
> Witam :)
>
> Obejrzałam film "Czekolada" i zamarzyła mi się filiżanka prawdziwej,
gęstej
> i aromatycznej czekolady na gorąco z bitą śmietaną na wierzchu.
> Przeszukałam archiwum i google, ale jakoś nie natknęłam się na żaden
> przepis, który gwarantowałby taki efekt, jakiego oczekuję.
>
> Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie - będę wdzięczna.
przytocze za Alicja Toklas to co podpatrzyla u (slynacych z goracej
czekolady) Siostr w Nimes
75g czekolady rozpuscic w litrze goracego mleka, doprowadzic do wrzenia i
gotowac na wolnym ogniu przez pol godziny. Potem ubijac przez 5 minut (!!!)
mocna,silna trzepaczka :)
(a juz nie od siostr...na koniec, przed podaniem dodac wedle zyczenia bitej
smietany)
agataw za Ksiazka kucharska Alicji B. Toklas
|