Data: 2003-07-10 08:36:16
Temat: Re: czosnek, w zalewie ?
Od: "Dariusz Adamiak" <d...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
czolem,
nie z serem nie probowalem, ale to tez jest pomysl!
w napisanym przykladze nie ma soli, a do czego? jestem czosnkojadem wiec
lubie tak pochrupac, ale podejrzewam ze mozna stosowac go rowniez do innych
spozywczych celów w jakichs potrawach,
ja ze swej strony polecam rowniez czosnek (traktowany chyba jako odpad) -
pozostalosc po kiszeniu ogorkow, robi sie takie malosolniaki z duza
domieszka czosnku, i potem czosnek zyskuje dodatkowe walory, oczywiscie
mozna go chrupac na surowo :-)
pozdr
Użytkownik "Sowa" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bej82l$i93$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Dariusz Adamiak" <d...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:bej48b$7ui$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> > ale czy nikt nie robi czosnku (konserwowanego?) na później?
> >
> > nie wiem czy starczy ale np. zalewam czosnek obrany np. oliwa dodaje
> troche
> > czegos?? np. ziola i stoi to jakis czas i czosnek nadaje sie do spozycia
>
> W sumie cały czas czekałam, aż ktoś poruszy ten temat
> - czy możesz napisać coś więcej - do czego używasz tego czosnku i czy to
się
> soli (tę zalewę)?
>
> A próbowałeś kiedyś marynować tak np.ser fetę, albo inny?
>
> Sowa
>
>
|