Data: 2003-07-10 08:52:11
Temat: Re: czosnek, w zalewie ?
Od: "Sowa" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Dariusz Adamiak" <d...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bej8qa$nqg$1@nemesis.news.tpi.pl...
> czolem,
> nie z serem nie probowalem, ale to tez jest pomysl!
>
> w napisanym przykladze nie ma soli, a do czego? jestem czosnkojadem wiec
> lubie tak pochrupac, ale podejrzewam ze mozna stosowac go rowniez do
innych
> spozywczych celów w jakichs potrawach,
Narobiłeś mi smaku - jak tylko wykończę oliwki, to w słoikach po nich
postaram się zrobić tego czosnku.
A z czym robiłeś? Tak myślę o kminku i majeranku razem.
A może baldachy kopru? Teraz już są.
O tym serze myślę od jakiegoś czasu - właśnie z czosnkiem, kminkiem i
kolorowym pieprzem (tylko co zrobić żeby się nie rozwalił? - może jakiś jest
inny, twardszy od fety?)
> ja ze swej strony polecam rowniez czosnek (traktowany chyba jako odpad) -
> pozostalosc po kiszeniu ogorkow, robi sie takie malosolniaki z duza
> domieszka czosnku, i potem czosnek zyskuje dodatkowe walory, oczywiscie
> mozna go chrupac na surowo :-)
Eh, marzenia.....
Sowa
|