Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Sowa" <m...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: czosnek, w zalewie ?
Date: Thu, 10 Jul 2003 10:52:11 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 32
Sender: p...@p...onet.pl@62.181.161.66
Message-ID: <bej9fq$m0p$1@news.onet.pl>
References: <bedujh$pr6$1@nemesis.news.tpi.pl> <bej48b$7ui$1@nemesis.news.tpi.pl>
<bej82l$i93$1@news.onet.pl> <bej8qa$nqg$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 62.181.161.66
X-Trace: news.onet.pl 1057827130 22553 62.181.161.66 (10 Jul 2003 08:52:10 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 10 Jul 2003 08:52:10 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2720.3000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2727.1300
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:163832
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Dariusz Adamiak" <d...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bej8qa$nqg$1@nemesis.news.tpi.pl...
> czolem,
> nie z serem nie probowalem, ale to tez jest pomysl!
>
> w napisanym przykladze nie ma soli, a do czego? jestem czosnkojadem wiec
> lubie tak pochrupac, ale podejrzewam ze mozna stosowac go rowniez do
innych
> spozywczych celów w jakichs potrawach,
Narobiłeś mi smaku - jak tylko wykończę oliwki, to w słoikach po nich
postaram się zrobić tego czosnku.
A z czym robiłeś? Tak myślę o kminku i majeranku razem.
A może baldachy kopru? Teraz już są.
O tym serze myślę od jakiegoś czasu - właśnie z czosnkiem, kminkiem i
kolorowym pieprzem (tylko co zrobić żeby się nie rozwalił? - może jakiś jest
inny, twardszy od fety?)
> ja ze swej strony polecam rowniez czosnek (traktowany chyba jako odpad) -
> pozostalosc po kiszeniu ogorkow, robi sie takie malosolniaki z duza
> domieszka czosnku, i potem czosnek zyskuje dodatkowe walory, oczywiscie
> mozna go chrupac na surowo :-)
Eh, marzenia.....
Sowa
|