Data: 2011-09-15 11:44:47
Temat: Re: czy potrzeba pasteryzować?
Od: Robson <r...@...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-09-15 12:17, Ikselka pisze:
> Dnia Thu, 15 Sep 2011 10:48:22 +0200, Robson napisał(a):
>
>>> Bo pewno robisz z Żelfixem czy innymi takimi - one mają konserwant.
>>> Dżemy naturalnie zagęszczane trzeba pasteryzowac.
>>
>> Tak, byłaś u mnie w kuchni i widziałaś?
>> Żelfix to masz w głowie. Robię dżem z czarnej porzeczki, aronia z
>> jabłkiej i galaretka z winogron, do żadnej nie muszę dodawać żelfixów
>> itp. śmieci.
>> A czarne jagody i żurawinę robię na surowo z cukrem. i też nie pasteryzuję.
>>
>
> Czyli tony cukru - nie wiem, co gorsze.
>
>
Tak, wiem, mało wiesz.
R
|