Data: 2006-07-02 17:24:40
Temat: Re: czym skarmelizować cukier w creme brule
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
news:wlalos-F8531C.19044102072006@news.gazeta.pl...
> In article <44a79739$0$22604$f69f905@mamut2.aster.pl>,
> "Agata" <a...@g...com.pl> wrote:
>
>
>>
>> ...a pewnego dnia pokazali jak rozpuszczono cukier - kladac niepotrzebne,
>> rozgrzane zelazko na formce.... ;)
>
> Tak się cukru nie rozpuści. Cukier rozpuszcza się natomiast np. w wodzie.
>
> Władysław
Prawda - cukier się topi. I karmelizuje.
Zamiast palników proponuje użyć starego sposobu polać spiritusem i podpalić.
Tylko kelnerzy się spieszą i biegają z palnikami.
|