Data: 2005-06-21 14:10:13
Temat: Re: delikatny biszkopt-jak?
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 21 Jun 2005 15:47:31 +0200, Waćpanna lub Waćpan
*t...@p...onet.pl*, w wiadomości
news:<news:0c6d.00000183.42b81a72@newsgate.onet.pl> zawarł, co następuje:
> Tu sie podłączę z pytaniem: czy, jeśli na wystygnięty ,ale jeszcze w
> tortownicy biszkopt wylać galaretkę (z truskawkami), to on nie rozmięknie
> zbytnio zanim g. stężeje? Czy ona bokami nie wyciecze?
> Mam właśnie takie słupki zadane:))) i nie wiem , nawet z pewną dozą
> nieśmiałości jak się do tego zabrać:))
Galaretkę należy wprowadzić w stan bardziej stęgnięty niż płynny, musisz
czuć dobry opór pod ręką mieszając w galaretce. A najlepiej wylewać, gdzy
jest taka... śluzowata :) Jeśli biszkopt masz upieczony bez smarowania boków
w tortownicy i dobrze on przylega, to na boki nie pójdzie.
Chociaż najbezpieczniej na biszkopt jednak krem, czy śmietanę położyć.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
|