Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia dlaczego mięso trzeba rozmrozić? Re: dlaczego mięso trzeba rozmrozić?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: dlaczego mięso trzeba rozmrozić?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!fu-berlin.de!uni-berlin.de!individua
l.net!not-for-mail
From: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: dlaczego mięso trzeba rozmrozić?
Date: Thu, 18 Oct 2007 20:23:39 +0200
Organization: Niesz & Niesz Ltd.
Lines: 31
Message-ID: <8153879806$20071018202340@ewcia.kloups>
References: <ff7h9u$sl3$1@nemesis.news.tpi.pl><47174e67$1@news.home.net.pl>
<ff7m9g$fn$1@news.onet.pl> <ff80l0$b3g$1@nemesis.news.tpi.pl>
<1...@y...googlegroups.com>
Reply-To: e...@g...com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: individual.net 5JI6nRvgGP/OB8QPtoXtIwYjIePXNBjy6jaGywNAHpucWZAr4L
Cancel-Lock: sha1:aJLCaOfi4reVbQvtI+CvsKveFGw=
X-Priority: 3 (Normal)
In-Reply-To: <1...@y...googlegroups.com>
X-Comment-To: Romer
X-Newsreader: MyGate/2.6.0.171 (http://barin.com.ua/soft/mygate/)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:304123
Ukryj nagłówki


Le jeudi 18 octobre 2007 ŕ 19:00:24, dans
<1...@y...googlegroups.c
om> vous écriviez :


> Gotując rosół lub bulion z zamrożonego kawałka mięsa - to połowa czasu
> gotowania zejdzie na rozmrożenie owego kawałka a druga połowa czasu to
> już temperatura gotowania która powoduje natychmiastowe ścięcie mięsa,
> więc nie ma tu już czasu na powolne, najlepiej bardzo powone
> przechodzenie substancji aromatycznych i smakowych do wywaru, przez co
> rosłól jest 'cienki'.


Niezupelnie tak.

Mieso zamrozone obniza temperature wody, w zwiazku z tym woda z
(jakakolwiek) mrozonka dochodzi do punktu wrzenia o wiele wolniej.

Co akurat pozwala na doskonaly rosol, zauwaz :) Najlepszy rosol jest
wlasnie z zamrozonego miesa rozmrazanego > gotowanego na malutkim
ogniu.



Ewcia



--
Niesz
http://www.krolestwa.com

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
18.10 Ewa (siostra Ani) N.
18.10 Ewa (siostra Ani) N.
18.10 medea
18.10 Romer
18.10 Ewa (siostra Ani) N.
20.10 yapann
21.10 Panslavista
20.10 yapann
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem