Data: 2015-08-12 18:37:51
Temat: Re: do Ikselki
Od: "Justyna" <1...@1...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Jest - indeks alfabetyczny potraw, z podaniem numerów stron. Bardzo
> pomocny. Spisu treści jako takiego chyba nie ma, w kazdym razie w moim
> egzemplarzu nie. Jednak ten indeks wystarczy aż nadto.
To jest bardzo dobra wiadomość. Gdybyś mogła zeskanować ten indeks
i udostępnić na chwilę na jakimś serwerze, to byłabym bardzo wdzięczna.
> Tak więc nie zrażaj się z powodu jednego przepisu.
Daleka jestem od tego. :-)
>> W tym przypadku jednak, zwłaszcza
>> jeśli chodzi o potrawy z warzyw, trzeba chyba bardzo dokładnie
>> wybierać surowiec by nie był niczym spryskany.
> Już to widzę - w miejskim hipermarkecie 3-|
No właśnie.
Ponawiam więc moje 2 pytania:
1) jak to jest z porównaniem od strony wpływu na zdrowie
grilowania ze smażeniem na patelni (przy założeniu użycia
takiego samego tłuszczu)?
2) czy istnieje problem występowania ewentualnych zatruć lub uczuleń
w wyniku spożywania warzyw gotowanych na parze?
Warzywa spożywa się też na surowo i wydawałoby się, że jest to
to samo zagrożenie, ale trudno na przykład dokładnie umyć
kalafior lub brokuły przed gotowaniem na parze.
Jestem ciekawa czy ktoś na tej grupie interesował się w/w problemami.
Pozdrawiam
Justyna
|