Data: 2011-01-30 22:33:40
Temat: Re: do wyrabiania ciasta chlebowego
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 30 Jan 2011 23:30:17 +0100, Panslavista napisał(a):
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:160bz3elrxuhc.8zhokiouyjlf.dlg@40tude.net...
>> Dnia Sun, 30 Jan 2011 21:22:27 +0100, Qrczak napisał(a):
>>
>>
>>> Z trudem? Bez żadnego problemu 2-2,5 kg ciasta żytniego łyżką drewnianą
>>> daje się wymieszać. Tylko misa musi być odpowiedniej wielkości.
>>
>>
>> Może się i daje łyżką, ale ja tam wolę wyrobić, zwłaszcza że mam czym -
>> wtłoczenie większej ilości powietrza dodaje ciastu pulchności, a tego w
>> żytnim chlebie nigdy nie za dużo...
>
> Przesiać mąkę sitem.
Przesiewam, przesiewam, Niedźwiedziu :-)
:-*
|