Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.
onet.pl
From: m...@p...onet.pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: dobry sos do gołąbków
Date: 4 Jun 2004 01:47:51 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 25
Message-ID: <0...@n...onet.pl>
References: <4...@b...com>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1086306471 20048 213.180.130.18 (3 Jun 2004 23:47:51
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 3 Jun 2004 23:47:51 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 62.233.195.94, 192.168.243.49
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:203793
Ukryj nagłówki
> m...@p...onet.pl wrote:
> > Sos grzybowy robiłam do niedawna z grzybów suszonych, namoczonych i osobno
> > ugotowanych. zagęszczałam mąką i śmieteną. Obecnie poszłam na łatwiznę i
kupuję
> > koncentrat grzybowy, rozprowadzam wywarem z gołąbków + mąka i śmietana.
>
> A co to jest ten koncentrat grzybowy? Czy to 'kostka' taka jak rosołowa,
> czy może coś w rodzaju sosu sojowego? Możesz napisać, jakiej firmy
> kupujesz i jak to wygląda?
>
> O uprzednim namoczeniu grzybów suszonych nigdy nie pamiętam, wskutek
> czego od kilku miesięcy mam w szafce torebkę grzybów... które nigdy nie
> trafiają w sos!
>
> Nessie
>
Ten koncentrat jest w słoiczkach mniejszych niż dżem.Firmy "Skwierawski- to co
najlepsze z Borów Tucholskich".Ma konsystencję pasty, którą rozprowadza sie
wodą. Doskonały na zupę i sos, albo jako dodatek do innych dań. Nie jest
solony.
Kupuję go w osiedlowym sklepie. Zwykle widuję go na pólkach w sklepach , obok
marynowanych grzybków. Polecam.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|