Data: 2004-06-03 23:47:51
Temat: Re: dobry sos do gołąbków
Od: m...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> m...@p...onet.pl wrote:
> > Sos grzybowy robiłam do niedawna z grzybów suszonych, namoczonych i osobno
> > ugotowanych. zagęszczałam mąką i śmieteną. Obecnie poszłam na łatwiznę i
kupuję
> > koncentrat grzybowy, rozprowadzam wywarem z gołąbków + mąka i śmietana.
>
> A co to jest ten koncentrat grzybowy? Czy to 'kostka' taka jak rosołowa,
> czy może coś w rodzaju sosu sojowego? Możesz napisać, jakiej firmy
> kupujesz i jak to wygląda?
>
> O uprzednim namoczeniu grzybów suszonych nigdy nie pamiętam, wskutek
> czego od kilku miesięcy mam w szafce torebkę grzybów... które nigdy nie
> trafiają w sos!
>
> Nessie
>
Ten koncentrat jest w słoiczkach mniejszych niż dżem.Firmy "Skwierawski- to co
najlepsze z Borów Tucholskich".Ma konsystencję pasty, którą rozprowadza sie
wodą. Doskonały na zupę i sos, albo jako dodatek do innych dań. Nie jest
solony.
Kupuję go w osiedlowym sklepie. Zwykle widuję go na pólkach w sklepach , obok
marynowanych grzybków. Polecam.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|