Data: 2006-08-31 07:47:39
Temat: Re: dużo mięsa - co zrobić ??
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:ed62la$20n$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ed25ip$eoa$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>> "Wilma" <w...@w...pl> wrote in message
>> news:ed0sk8$h7a$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> > Witam
>> > pierogi były wczoraj, krokiety będą dzisiaj :)
>> >
>> > a co można jeszcze zrobić z dużej (wielka micha) ilości ugotowanego,
>> > zmielonego mięsa ??
>>
>> Jadłem dzisiaj barszcz z uszkami - proponuję podobny...
>>
>
> Mozna... czemu nie tytle ze do uszek dawalbym raczej surowe...
> tak samo jak do koldunow...
Można i surowe i gotowane oraz mieszankę w dowolnym stosunku. Są domy
oszczędne i często mięso służące do ugotowania rosołu jest przerabiane na
inne potrawy, zwłaszcza takie, w których surowe mięso nie jest warunkiem
krytycznym.
|