Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia fasolka po bretonsku Re: fasolka po bretonsku

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: fasolka po bretonsku

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!newsfeed.silweb.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl
!newsgate.pl
From: m...@g...pl (Monika Zarczuk)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: fasolka po bretonsku
Date: 24 Jul 2007 21:23:23 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 25
Message-ID: <06fd01c7ce27$e1f93300$1e20a8c0@hnet.pl>
References: <5...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1185305003 8090 213.180.130.18 (24 Jul 2007 19:23:23
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 24 Jul 2007 19:23:23 GMT
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-Received: from ds9 (217-153-241-130.zab.nat.hnet.pl [217.153.241.130]) by
poczta.o2.pl (Postfix) with ESMTP for <p...@n...pl>; Tue,
24 Jul 2007 21:22:56 +0200 (CEST)
X-Received: from ds9 (217-153-241-130.zab.nat.hnet.pl [217.153.241.130]) by
poczta.o2.pl (Postfix) with ESMTP for <p...@n...pl>; Tue,
24 Jul 2007 21:22:56 +0200 (CEST)
X-Received: from ds9 (217-153-241-130.zab.nat.hnet.pl [217.153.241.130]) by
poczta.o2.pl (Postfix) with ESMTP for <p...@n...pl>; Tue,
24 Jul 2007 21:22:56 +0200 (CEST)
X-Received: from ds9 (217-153-241-130.zab.nat.hnet.pl [217.153.241.130]) by
poczta.o2.pl (Postfix) with ESMTP for <p...@n...pl>; Tue,
24 Jul 2007 21:22:56 +0200 (CEST)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:299335
Ukryj nagłówki

>
> Mam dwa pytania odnosnie fasolki po bretonsku:
> 1. czy ktos ma dobry,sprawdzony przepis
> 2. moze to brzmi dziwnie,ale czy powinnam zdjac z fasoli skorke? poki co
> fasola sie moczy,ale widze,ze z niektorych skorka sama odchodzi
>
> Pozdrowienia,
> Joanna
>
witaj.
Tak w skrocie:
Jesli plukalas fasolke przed jej namoczeniem wstaw na gaz z woda, w ktorej
sie moczya. Potem podsmaz kielbase i np. boczek jesli lubisz, dodaj do tego
cebule a pod koniec czosnek i wrzoc to do fasolki, jak bedzie juz miekkawa.
Posol, dodaj troche papryki i pieprzu. Pod koniec, kiedy fasolka juz bedzie
calkowicie miekka, dodaj troche przecieru pomidorowego. ja dodatkowo
zageszczam to troche zasmazana maka.

Fasolki sie nie obiera.
Pozdrawiam
Monika

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
24.07 Wladyslaw Los
24.07 waldek
24.07 j...@y...com
24.07 Krzysztof Tabaczynski
24.07 Paulinka
24.07 Ewa (siostra Ani) N.
24.07 Jerzy Nowak
25.07 Szymuś
25.07 Wladyslaw Los
25.07 Krzysztof Tabaczynski
25.07 Krzysztof Tabaczynski
25.07 Ewa (siostra Ani) N.
26.07 Paulinka
26.07 Wladyslaw Los
26.07 Paulinka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6