Data: 2007-07-24 19:23:23
Temat: Re: fasolka po bretonsku
Od: m...@g...pl (Monika Zarczuk)
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Mam dwa pytania odnosnie fasolki po bretonsku:
> 1. czy ktos ma dobry,sprawdzony przepis
> 2. moze to brzmi dziwnie,ale czy powinnam zdjac z fasoli skorke? poki co
> fasola sie moczy,ale widze,ze z niektorych skorka sama odchodzi
>
> Pozdrowienia,
> Joanna
>
witaj.
Tak w skrocie:
Jesli plukalas fasolke przed jej namoczeniem wstaw na gaz z woda, w ktorej
sie moczya. Potem podsmaz kielbase i np. boczek jesli lubisz, dodaj do tego
cebule a pod koniec czosnek i wrzoc to do fasolki, jak bedzie juz miekkawa.
Posol, dodaj troche papryki i pieprzu. Pod koniec, kiedy fasolka juz bedzie
calkowicie miekka, dodaj troche przecieru pomidorowego. ja dodatkowo
zageszczam to troche zasmazana maka.
Fasolki sie nie obiera.
Pozdrawiam
Monika
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|