Data: 2007-03-28 18:19:09
Temat: Re: fasolka wyszła troche gorzkawa jakby cierpka
Od: Paulinka <paulinka503@przecz_ze_spamem.wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
bodzio napisał(a):
> Witam, gotowałem 1wszy raz fasolke i czuć było na podniebieniu cos
> gorzkiego, cierpkiego-amator ze mnie, powiedzcie które z tych przypraw
> mogły to spowodować a które wg was były niepotrzebne, tak sie jakos
> stało ze strasznie duzo tego dałem:
> ziele ang, lisc laurowy, pieprz,warzywko, kostka rosołowa, maga, kminek,
> majeranek, sól, przecier pomidorowy
>
> co byscie wyeliminowali a co dodali?
Wywaliłabym warzywko, kostkę rosołową, maggi i kminek. BTW to Ci nie
wyszło mega słone?
Ja daję do fasolki trochę czosnku, ale wiem, że nie wszystkim taki
zestaw pasuje.
--
Paulinka
|