Data: 2007-03-29 06:10:10
Temat: Re: fasolka wyszła troche gorzkawa jakby cierpka
Od: " Nixe" <n...@f...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
X-No-Archive:yes
W wiadomości <news:eueqhg$995$1@inews.gazeta.pl>
bodzio <b...@g...pl> pisze:
> a wogóle czy coś takiego stosujecie czy wolicie sami dobierac
> przyprawy?
Różnie.
Czasem kieruję się wytycznymi (głównie doświadczenie mojej mamy, babci,
znajomych), czasem eksperymentuję.
Ale nie ukrywam, że kminek w fasoli to dla mnie lekki hardcore ;-)
Podobnie zresztą jak laur czy ziele angielskie (strasznie aromatyczne i nie
przepadam za nimi)
> cząbru jeszcze ni próbowałem...
Idealnie pasuje do potraw z fasoli, ziemniaków, do zup.
Poza tym poprawia trawienie.
--
Nixe
|