Data: 2007-03-29 11:19:51
Temat: Re: fasolka wyszła troche gorzkawa jakby cierpka
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "bodzio" <b...@g...pl> napisał w wiadomości
news:eue4kf$ok$1@inews.gazeta.pl...
> Witam, gotowałem 1wszy raz fasolke i czuć było na podniebieniu cos
> gorzkiego, cierpkiego-amator ze mnie, powiedzcie które z tych przypraw
> mogły to spowodować a które wg was były niepotrzebne, tak sie jakos stało
> ze strasznie duzo tego dałem:
> ziele ang, lisc laurowy, pieprz,warzywko, kostka rosołowa, maga, kminek,
> majeranek, sól, przecier pomidorowy
A tak:
- kwasność pewnie pochiodzi z przecieru pomidorowego; gorzkość - stawiam na
"maga" i warzywko.
DJD
|