Data: 2007-03-30 12:06:44
Temat: Re: fasolka wyszła troche gorzkawa jakby cierpka
Od: "JaMyszka" <f...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 30 Mar, 13:58, " Nixe" wrote:
> > Gotując w tej samej wodzie dodajesz do potrawy substancje powodujące
> > wzdęcia.
> Inhibitory trypsyny i pepsyny.
> Które jednak dezaktywują się pięknie pod wpływem wysokiej temperatury, więc
> czy gotujemy fasolę w tej samej czy świeżej wodzie, nie ma to żadnego
> znaczenia.
Chyba jednak nie do końca się tak dezaktywują;p
Bo da się jednak odczuć różnicę między obiadem z fasolką a bez niej;-)
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://www.fah.pooh.priv.pl/
|