Data: 2007-03-30 13:47:07
Temat: Re: fasolka wyszła troche gorzkawa jakby cierpka
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"JaMyszka" <f...@g...com> wrote in message
news:1175256404.228637.129100@y66g2000hsf.googlegrou
ps.com...
On 30 Mar, 13:58, " Nixe" wrote:
> > Gotując w tej samej wodzie dodajesz do potrawy substancje powodujące
> > wzdęcia.
> Inhibitory trypsyny i pepsyny.
> Które jednak dezaktywują się pięknie pod wpływem wysokiej temperatury,
więc
> czy gotujemy fasolę w tej samej czy świeżej wodzie, nie ma to żadnego
> znaczenia.
Chyba jednak nie do końca się tak dezaktywują;p
Bo da się jednak odczuć różnicę między obiadem z fasolką a bez niej;-)
Jasne!
Zjadając kolejna porcję fasolki po bretońsku.
|