Data: 2007-03-29 06:06:43
Temat: Re: fasolka wyszła troche gorzkawa jakby cierpka
Od: " Nixe" <n...@f...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
X-No-Archive:yes
W wiadomości <news:eueqos$9vr$1@inews.gazeta.pl>
bodzio <b...@g...pl> pisze:
> a tak wogóle to nie orientujecie sie co ma w sobie kostka rosołowa? z
> tego co widze w necie to sól, jakies warzywa i do tego czosnek i
> przyprawy, hm... tylko które przyprawy?
Sól - jakieś 100% ;-)
Potem (kostka rosołowa Knorr) tłuszcz roślinny, tłuszcz zwierzęcy,
glutaminian sodu, inozynian disodowy, guanylan disodowy, warzywa suszone
(cebula, natka pietruszki, nasiona selera), ekstrakt drożdżowy, cukier,
ekstrakt mięsny, skrobia, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwniki. O
dziwo brakuje jakichkolwiek konserwantów.
--
Nixe
|