Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!fu-berlin.de!uni-berlin.de!glubsche.ukbf.fu-
berlin.DE!not-for-mail
From: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: faszerowana cukinia - pomocy!
Date: Fri, 16 Aug 2002 15:18:29 +0200
Organization: Freie Universitaet Berlin
Lines: 33
Message-ID: <3...@u...fu-berlin.de>
References: <ajiq1r$stq$1@news.tpi.pl> <3...@u...fu-berlin.de>
<ajiran$5jh$1@news.tpi.pl> <ajirro$82k$1@news.tpi.pl>
<ajisl9$ber$1@news.tpi.pl> <ajit9k$erh$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: glubsche.ukbf.fu-berlin.de (160.45.180.154)
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: fu-berlin.de 1029503750 45389889 160.45.180.154 (16 17 19)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; de-DE; rv:1.0rc2) Gecko/20020512
Netscape/7.0b1
X-Accept-Language: de,en,be,pl,sk,cs
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:120387
Ukryj nagłówki
> ... i tak jak waldek proponowal chyba najlepiej jest podpiec w
>
>>skorce a najwyzej pozniej wyskrobac zawartosc. jak myslicie?
>>
>>ania
>
> to juz jak wolisz, mozesz zapiec w skorce a jak po upiesczeniu i pokrojeniu
> w plastry ( tak 1-1.5 cm te plastry)do konsumpcji bedziesz jadla to nozem i
> widelcem- to ominiesz zgrabnie sama skore.
mi się wydaje, że obrana cukinia się po prostu zleje w piekarniku i się
bigos cukiniowy zrobi.
> co prawda pytalas Waldka, ale niech tam:)
>
> Jajko ma byc surowe- ono zlepia caly farsz.
> z kurkuma jak wolisz mozna z nia gotowac albo tak jak ja robie : jak ryz
> juz gotowy do odcedzenia (ugotowany) to wsypuje do wody kurkume, zamieszam,
> wtedy ryz ma intensywniejszy kolor a jak sie gotuje - to jakby troche
> bardziej wyblakly. Ale to juz Twoj wybor. Aaaa...jeszcze Ci powiem jak
> fajnie podac . Ugotowany ryz pakuje do miseczki , lekko ugniatam i robie na
> talerzu taka babke z foremki , ktora dekoruje tym co mam na czubku- a to
> papryka konserwowa a to surowa natka pietruszki .Obok plastry cukinii z
> farszem w srodku, albo cokolwiek- kotlet jakowys. Ladnie to wyglada...Lubie
> jesc tez oczami:)
ja tak robić nie mogę, bo ryżu nie odcedzam. Daję tyle wody, ile
potrzebuje aby się ugotował i po 20 minutach przesypuję do miski ;-)
Waldek
|