Data: 2002-08-16 13:18:29
Temat: Re: faszerowana cukinia - pomocy!
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> ... i tak jak waldek proponowal chyba najlepiej jest podpiec w
>
>>skorce a najwyzej pozniej wyskrobac zawartosc. jak myslicie?
>>
>>ania
>
> to juz jak wolisz, mozesz zapiec w skorce a jak po upiesczeniu i pokrojeniu
> w plastry ( tak 1-1.5 cm te plastry)do konsumpcji bedziesz jadla to nozem i
> widelcem- to ominiesz zgrabnie sama skore.
mi się wydaje, że obrana cukinia się po prostu zleje w piekarniku i się
bigos cukiniowy zrobi.
> co prawda pytalas Waldka, ale niech tam:)
>
> Jajko ma byc surowe- ono zlepia caly farsz.
> z kurkuma jak wolisz mozna z nia gotowac albo tak jak ja robie : jak ryz
> juz gotowy do odcedzenia (ugotowany) to wsypuje do wody kurkume, zamieszam,
> wtedy ryz ma intensywniejszy kolor a jak sie gotuje - to jakby troche
> bardziej wyblakly. Ale to juz Twoj wybor. Aaaa...jeszcze Ci powiem jak
> fajnie podac . Ugotowany ryz pakuje do miseczki , lekko ugniatam i robie na
> talerzu taka babke z foremki , ktora dekoruje tym co mam na czubku- a to
> papryka konserwowa a to surowa natka pietruszki .Obok plastry cukinii z
> farszem w srodku, albo cokolwiek- kotlet jakowys. Ladnie to wyglada...Lubie
> jesc tez oczami:)
ja tak robić nie mogę, bo ryżu nie odcedzam. Daję tyle wody, ile
potrzebuje aby się ugotował i po 20 minutach przesypuję do miski ;-)
Waldek
|