Data: 2004-07-15 20:41:37
Temat: Re: filet z soli i co dalej?
Od: "eM eL" <b...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
pamana <p...@w...pl> napisał(a):
> witam
> kupiłam filet z soli i co dalej?
> rozmrozic ?i smazyć? ale jak?
Upiec..?
dwie lyzki bialego wina zmieszane z lyzka soku cytrynowego
szczypta lisci pietruszki, pociapanych
duza szczypta papryki zmielonej (ostrosc - jak kto lubi)
sol i czarny pieprz do smaku
Filet umyc, dokladnie osuszyc i solidnie spryskac z obu stron mieszanina
bialego wina z sokiem z cytryny, posolic, popieprzyc i posypac papryka, po
czym polozyc na blasze (nasmarowanej odrobina tluszczu) i upiec w temp. ok
190C przez ok. 20 minut (w zaleznosci od grubosci fileta.) Jak sie
przypala, to przykryc folia. Na kilka minut pred wyjeciem posypac
pietruszka i troche dopiec (bez folii.)
Mozna zamiast bialego wina uzyc np. sosu sojowego.
--
><Uklony><eM eL><Washington, D.C.><
..nothin' ain't worth nothin', but it's free...
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|