Data: 2010-10-14 08:47:59
Temat: Re: fizyka w praktyce czyli czajnik elektryczny
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
news:4cb6b0bd$0$22809$65785112@news.neostrada.pl...
>
> "Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
> news:4cb6a7a2$0$27043$65785112@news.neostrada.pl...
>
>> Odwrocona osmoza daje nam cos na wzor wody destylowanej... Niezbyt zdrowa
>> dla czlowieka...
>> Nawet mineralizator niewiele daje (wprowadza mineraly, i owszem, w formie
>> prawie nierozpuszczalnej we wodzie, sztuczne...
>
> Pokićkało ci się - to nie jest woda destylowana - wystarczy poznać smak
> takiej prosto po oczyszczeniu jak i po mineralizacji. Do mineralizatorów
> używany jest dolomit - jony są naturalne i nadają przyjemny smak wody.
> Zwróć uwagę, we wszystkich dyskusjach na temat RO jak mantra powraca
> fałszywe porównanie z destylatorem jak i mineralizacja wody.
>
> a) W RO mineralizacja służy wyłącznie nadaniu smaku wodzie!
> b) Wszystkie potrzebne człowiekowi minerały uzyskujemy z jedzenia a
> maleńką część z picia.
BZDURA !!!!
Zapamietaj - czlowiek moze nie jest przez tydzien, bez wody nie przezyje
3-ch dni nawet (a moze i mniej). Gdzie mineraly w takim razie?
Skad zalecenia o piciu wody wysokozmineralizowanej? (nie dla wszystkich
rzecz jasna)
Woda uzyskana przy "oczyszczaniu" metoda odwroconej osmozy jest WYJALOWIONA
!!!
Bez zadnych wartosci (poza tym ze jest mokra). Tak sie sklada ze w pracy
mamy filtr "RO" (jak to nazywasz) z mineralizatorem, w drugim miejscu bez.
Znam "smak" obu. W obu przypadkach "bezplciowy".
|