Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed.silweb.
pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.dialog.net.pl!not-for-mail
From: Jacek Ostaszewski <p...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: flądra smażona? jak?
Date: Wed, 26 Sep 2007 20:56:02 +0200
Organization: Dialog Net
Lines: 42
Message-ID: <fde9vv$du0$1@news.dialog.net.pl>
References: <fdds4a$3j3$1@news.dialog.net.pl> <s...@k...net>
<fddtq6$nd6$2@atlantis.news.tpi.pl> <fddvm8$698$1@news.dialog.net.pl>
<fde15n$ae8$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: xdsl-12977.wroclaw.dialog.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.dialog.net.pl 1190832959 14272 87.105.5.177 (26 Sep 2007 18:55:59 GMT)
X-Complaints-To: a...@d...net.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 26 Sep 2007 18:55:59 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.6 (Windows/20070728)
In-Reply-To: <fde15n$ae8$1@nemesis.news.tpi.pl>
X-Antivirus: avast! (VPS 000777-0, 2007-09-26), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:302646
Ukryj nagłówki
Ikselka pisze:
> Jacek Ostaszewski pisze:
>> Ikselka pisze:
>>> Konrad Kosmowski pisze:
>>>> ** Jacek Ostaszewski <p...@o...pl> wrote:
>>>>
>>>>> Kolejny raz skusiłem się na tuszki flądry. Poprzednie próby nie były
>>>>> specjalnie udane, dlatego dzieli je od siebie rok może. Ale - no nie
>>>>> wytrzymałem - kupiłem. Marzy mi się taka jak ze smażalni nad morzem.
>>>>
>>>> Stary olej? :)
>>>>
>>>>> Da się tak zrobić, albo blisko tego? Albo inaczej, ale jakoś tak
>>>>> miło, co?
>>>>
>>>> Oczyścić, oprószyć mąką z obu stron, doprawić,
>>>
>>> Wystarczy sama sól - po co zagłuszać wspaniały smak tej ryby?
>>>
>>
>> Ikselko, jesteś kobietą w stuosiemdziesięciu procentach!
>
> Zawsze to mówię ;-)
>
>> Piszesz: "...obtoczyć w pszennej mące, smażyć w głębokim oleju...". Po
>> czym facet dodaje: "...oprószyć mąką...". Na co ty: "... po co
>> zagłuszać... smak ryby?"...
>
> Napisał - doprawić.
>
>> Podoba mi się.
>> A jak obtoczę suchą rybę w mące, na co się utrzyma? ZWilżyć ją, rybę?
>
> Nie będziesz jej mył, czy co? tak wprost ze sklepu na patelnię? Eeee....
> Umytą rybę osączyć z nadmiaru wody, posolić, obtoczyć w mące.
>
>
Och, pewnie, że umyłem, ale już leży w lodówce, do jutra obeschnie.
Dobra, opłuczę jeszze raz. Dzięki za wskazania.
--
JackOss - po kiego mi sygnaturka?!!
|