Data: 2003-10-02 20:49:45
Temat: Re: fondue - pytanie techniczne
Od: "Magdalena" <m...@a...pw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> czy fondue to nie jest potrawa z żółtego sera, białego wina itd.?
> wydawało mi się, że tak, ale to mi nie pasuje (choć potwierdzają to
> przepisy w archiwum grupy). naczynko jest niewielkie, nie wyobrażam
> sobie rozpuszczania w nim sera. do tego jakieś metalowe szpikulce...
Czy aby na pewno dostałaś zestaw do fondue do sera? Te najmniejsze są
zazwyczaj do czekolady i deserów.
Jeśli zaś chodzi o fondue z sera, to ja zazwyczaj kupuję gotowe fondue w
sklepie.( za co pewnie zostanę skrytykowana przez grupowiczów) Naczynie
nacieram czosnkiem a potem rozpuszczam zawartość torebki, ustawiając
naczynie na kuchence ( w moim przypadku elektrycznej). Rozpuszczony ser
dopiero stawiam na palniku.
Z resztą, po moich wyczynach z dnia wczorajszego z rozpuszczaniem sera w
zupie, nie powinnam się wcale wypowiadać na temat rozpuszczania sera.
:-)))
Pozdrawiam
Magda
|