Data: 2015-12-01 14:09:13
Temat: Re: [gdzie] sok z kiszonej kapusty (w 3c) :)
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Trefniś" <t...@m...com> wrote in message
news:op.x8yrdcukmtaby1@tncap.home...
>>>>>>> Kryształy lodu robią od wewnątrz
>>>>>>> harakiri każdej komóre z osobna.
>>>>>
>>>>> W przemysłowych mrożonkach nie robią.
>>>>> Ale tylko dlatego, że się blanszuje warzywa przed.
>>>>
>>>> A w jaki to sposób blanszowanie pomaga przy mrożeniu
>>>> i zapobiega pękaniu komórek? Czy wiesz co to blanszowanie?
>>>
>>> Pszemol, poczytaj sobie w sieci!
>>> Na przykład:
>>>
>>> https://zakochanewzupach.pl/jak-mrozic-warzywa-na-zi
mowe-zupy/
>>
>> I gdzie w tym artykule napisano w jaki sposób blanszowanie
>> powoduje że nie powstają kryształy lodu w komórkach warzyw?
>
> Przecież pytałeś Ikselki, czy wie CO to jest blanszowanie!
Nie pytałem jej co to blanszowanie - pytałem czy ONA wie co to,
bo w komentarzu do mojego opisu MECHANICZNEGO niszczenia
komórek roślinnych w procesie mrożenia, które powoduje wyczuwalną
zmianę struktury w czasie jedzenia ich potem pisze coś o blanszowaniu,
które absolutnie nie ma wpływu na tworzenie się tych kryształów.
> A dlaczego się blanszuje - przecież jesteś tu znany właśnie jako mędrzec
> googla?
To już było wyjaśnione w pierwszym linku który podałeś w listopadzie.
O tych zupach co je kochasz. Wysilasz się ponownie niepotrzebnie.
A może nie czytałeś tego co tam podrzuciłeś i nie wiesz że tam już było?
> Ale co mi tam:
>
> http://lmgtfy.com/?q=dlaczego+blanszujemy+warzywa+pr
zed+mro%C5%BCeniem
Widzę, że Ci się spodobało LMGTFY które podrzuciłem mastiemu... :-)
"Imitation is the sincerest form of flattery"
> Jak sobie poradzić z polskimi literkami, to już chyba się nauczyłeś?
O tak, za to Ty, jak widzę, nie poradziłeś sobie z czytnikiem wysyłającym Ci
te same wypowiedzi 3 razy.
|