Data: 2015-12-01 22:30:24
Temat: Re: [gdzie] sok z kiszonej kapusty (w 3c) :)
Od: "yapann" <y...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
nie rozumiem przymusu wewnętrznego do wciskania komuś swojej religii
żywieniowej
jak sama piszesz
> możesz sobie uważać sfermentowaną kapustę za świeżą, która spełnia warunki
> soku jednodniowego. Nic mi do tego.
i trzymajmy się tego podejścia.
ZTCW fermentacja nie niszczy enzymów, witamin,.. - fermenty są nadal żywe, a
nawet żywsze :> Inna kwerstia czy proces kiszenia nie ma jakiś usterek -
szczególnie zamierzonych (przemysłowych). Fakty związane z samym kiszeniem i
mrożeniem to jedno, a wszelkie zabiegi utrtwalające to drugie, po co tgo
pompować - dajcie żyć z tym porównywaniem 'co jest gorsze' - kiszenie czy
mrożenie :p. Obecnie utrwala się co się da coraz powszechniej, i coraz
powszechniej i sprytniej się ukrywa co się da. Pozostaje może wspierać
małych lokalnych producentów... To na pewno nie jest takie proste utrzymać
sie na rynku z dobrym (czytaj psującym się aka smakującym bakteriom i
drobnoustrojom) towarem.
K
"FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
news:5654cc6c$0$685$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>> Soki "jednodniowe" są wyciskane ze świeżych warzyw i owoców.
>>>> Sok z kiszonej kapusty też. To ŚWIEŻA kiszona kapusta :->
>>> Bzdurzysz jzw.
>>>
>> Nie wiesz,o czym gadasz. Kiszenie to sposób przedłużania świeżości warzyw
>> i
>> owoców. Warzywa kiszone zachowują swoje wartości mineralne, witaminowe i
>> smakowe, także fizyczne. Widzę, że chcesz się kłócić o definicję
>> świeżości,
>> no ale sorry, to nie ze mną.
>
> Jak dla mnie możesz sobie uważać sfermentowaną kapustę za świeżą, która
> spełnia warunki soku jednodniowego. Nic mi do tego.
|