Data: 2015-12-01 22:34:49
Temat: Re: [gdzie] sok z kiszonej kapusty (w 3c) :)
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-12-01 o 22:30, yapann pisze:
>
> ZTCW fermentacja nie niszczy enzymów, witamin,.. - fermenty są nadal
> żywe, a nawet żywsze :> Inna kwerstia czy proces kiszenia nie ma jakiś
> usterek - szczególnie zamierzonych (przemysłowych). Fakty związane z
> samym kiszeniem i mrożeniem to jedno, a wszelkie zabiegi utrtwalające
> to drugie, po co tgo pompować - dajcie żyć z tym porównywaniem 'co
> jest gorsze'
A kto porównuje? Nic z tych rzeczy. Jeden lubi to, inny drugie, a
zazwyczaj lubi się jedno i drugie.
Kwestia była tylko taka, że ukiszone oraz zamrożone nie jest ŚWIEŻE, bo
- zarówno jedno, jak i drugie - jest poddane już jakimś procesom
przetwórczym.
Ewa
|