Data: 2004-12-15 15:52:47
Temat: Re: gluten
Od: "Atunia " <a...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zora <z...@g...pl> napisał(a):
> Tak mi się skojarzyły dwa fakty. Mąka żytnia zawiera mało glutenu, a właśnie
> gdzieś na grupie w tym miesiącu ktoś zawiesił przepis na piernik z dwu rodzajów
>
> mąk. To chyba o to chodzi. Tylko konia z rzędem kto te mąkę żytnią zorganizuje
Jest w większości sklepów ze zdrową żywnością, czasem nawet w supermarketach
bywa. Razowa, bo jakby ktoś chciał białą, to raczej tylko z młyna (wiem, bo
kupuję :)). Ale w piernikach akurat jej razowość nie szkodzi.
To gdzie ten koń z oprzyrządowaniem? ;)))
Atunia
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|