Data: 2004-12-14 22:19:17
Temat: Re: gluten
Od: "Zora" <z...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> witam
> w jaki sposób szukać mąki niskoglutenowej,
> podobno pierniczki są mniej twarde.
> Takie zdanie usłyszał mąż w TV
>
> pozdrawiam przedświątecznie
> inga
Tak mi się skojarzyły dwa fakty. Mąka żytnia zawiera mało glutenu, a właśnie
gdzieś na grupie w tym miesiącu ktoś zawiesił przepis na piernik z dwu rodzajów
mąk. To chyba o to chodzi. Tylko konia z rzędem kto te mąkę żytnią zorganizuje :
(.
Właśnie wygoglowałam cytat:
Do wypieku piernika używamy mąki pszennej i żytniej. Mąka żytnia zapewnia
wilgotność ciasta i przedłuża jego świeżość.
Pozdrawiam miodowo
Zora
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|