« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-28 20:14:18
Temat: gofry - jakie ciasto?witam,
zachcialo mi sie ostatnio dobrych gofrow i chociaz mam kilka przepisow,
nigdy nie wychodza mi takie chrupiace i delikatne jak te kupione w dobrych
budkach na ulicy.
moze ktos ma jakas rade, albo podzieli sie swoim przepisem na ciasto?
pozdrawiam,
mic
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-28 20:21:53
Temat: Re: gofry - jakie ciasto?
Użytkownik "MICTLAN" <m...@p...pl> napisał w wiadomości
news:akjatc$183$1@news2.tpi.pl...
> witam,
>
> zachcialo mi sie ostatnio dobrych gofrow i chociaz mam kilka przepisow,
> nigdy nie wychodza mi takie chrupiace i delikatne jak te kupione w dobrych
> budkach na ulicy.
>
> moze ktos ma jakas rade, albo podzieli sie swoim przepisem na ciasto?
>
> pozdrawiam,
>
> mic
a masz moze sprawdzony przepis na racuchy?
MechaGodzilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-28 20:23:02
Temat: Re: gofry - jakie ciasto?
podczas studenckich czasów pracowałam w takiej budce i od tego czasu mam
gofrowstręt;-(
Nie jedzcie niczego z budek!!!
Pozdrawiam Yeti
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-28 21:38:53
Temat: Re: gofry - jakie ciasto?>
> zachcialo mi sie ostatnio dobrych gofrow i chociaz mam kilka przepisow,
> nigdy nie wychodza mi takie chrupiace i delikatne jak te kupione w dobrych
> budkach na ulicy.
>
> moze ktos ma jakas rade, albo podzieli sie swoim przepisem na ciasto?
>
Problem nie polega chyba na cieście tylko na temperaturze pieczenia.
Domowe gofrownice nie osiągają temperatury potrzebnej do zrobienia
chrupiącego gofra - potrzeba ok 300 st C.
Mam znajomego który próbował przerabiać rosyjską gofrownice aby osiągnęła
taką temperaturę. Nie udało się nawet z tym sprzętem (a teoretycznie
powinno:))
--
Piotr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-28 22:52:44
Temat: Re: gofry - jakie ciasto?Piotr/inw napisał(a):
> Mam znajomego który próbował przerabiać rosyjską gofrownice aby
> osiągnęła taką temperaturę. Nie udało się nawet z tym sprzętem
moze powinien znalezc jakas strone o overclockingu rosyjskich
gofrownic?
--
+Protz+
GG: 2186383
Dwa kasztanki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-29 06:09:14
Temat: Re: gofry - jakie ciasto?> witam,
A zatem witaj!
sprawdz tu:
http://kuchenna.host.sk/
i koniecznie poczytaj sobie o nas ;-)))
moze sie troszke narazilam, ale sie przywital i pozdrowil :)))))
pozdrawiam rowniez,
KamilaK./stonsik
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-29 06:50:07
Temat: Re: gofry - jakie ciasto?On 29 Aug 2002 08:09:14 +0200, s...@p...onet.pl wrote:
>> witam,
>
>A zatem witaj!
>sprawdz tu:
>http://kuchenna.host.sk/
>i koniecznie poczytaj sobie o nas ;-)))
>
>moze sie troszke narazilam, ale sie przywital i pozdrowil :)))))
>
>pozdrawiam rowniez,
>KamilaK./stonsik
mam nadzieje, ze dobry uczynek bedzie Ci wynagrodzony, dobra
duszyczko na dyrzurze
Kr
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-29 07:19:30
Temat: Re: gofry - jakie ciasto?
"+Protz+" <p...@w...wywalto.pl> wrote in message
news:Xns927934E3D3CBsiebensiebenachtnojn@127.0.0.1..
.
> moze powinien znalezc jakas strone o overclockingu rosyjskich
> gofrownic?
>
> --
> +Protz+
Hehe, Protz, Ty czytasz te grupe? ;-)))
Pozdrowienia z p.r.l.
malenka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-29 08:03:09
Temat: Re: gofry - jakie ciasto?> Problem nie polega chyba na cieście tylko na temperaturze pieczenia.
> Domowe gofrownice nie osiągają temperatury potrzebnej do zrobienia
> chrupiącego gofra - potrzeba ok 300 st C.
> Mam znajomego który próbował przerabiać rosyjską gofrownice aby
osiągnęła
> taką temperaturę. Nie udało się nawet z tym sprzętem (a teoretycznie
> powinno:))
> --
> Piotr
A moze jednak problem w przepisie i przechowywaniu wypieku? Co do
starych dobrych rosyjskich wafelnic (nie spotkalam jeszcze takiej
glebokiej na gofry), to sa bardzo dobre - jedna sluzy w domku juz od
dobrych kilkunastu lat i nie zamienilabym jej na zadna inna.
Bozenka z Wilna ;o)
Warszawa - Wilno
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.host.sk
www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-29 10:35:31
Temat: Re: gofry - jakie ciasto?> mam nadzieje, ze dobry uczynek bedzie Ci wynagrodzony, dobra
> duszyczko na dyrzurze
>
Za te dyzury, to mnie maz niebawem z domu wyrzuci, choc my dopiero 3,5 roku po
slubie ;)))
KamilaK./stonsik
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |