Data: 2004-07-04 22:36:11
Temat: Re: gołąbki
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Agata Mryczko" <a...@g...univ.gda.pl> napisał w wiadomości
news:cc9ukb$h7r$1@korweta.task.gda.pl...
>
> Użytkownik waldek <x...@o...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:cc9f88$l00$...@i...gazeta.pl...
> >
> > Najlepsze gołąbki, jak dla mnie, wychodzą z ryżu, kaszy gryczanej i
kaszy
> > jęczmiennej po równo. Oczywiście nie można zapomnieć o mięsie, złotej
> > cebuli. Z przypraw, jak zawsze pieprz w dużych ilościach jest
nieoceniony.
> >
>
> a dla mnie najlepsze z ryzem pieczarkami i cebula i do tego sosik
> pieczarkowy mniam:))) ( iduuuuuzo pieprzu;))))
>
===
Farsz można traktować jako bazę do różnych wariacji. Pieczarki jak
najbardziej, a teraz można już dawać świeże grzyby. Są jeszcze lepsze.
Również z papryką są świetne, ze skwarkami wędzonego boczku, a nawet z
dodatkiem sosu sojowego. I zawijać je można w inne rośliny niż kapusta, ale
wtedy niekoniecznie już muszą nazywać się gołąbkami.
waldek
===
|