Data: 2005-01-22 17:50:08
Temat: Re: golonki
Od: "batory" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-EAEC80.14394022012005@newsfeed.onet.pl..
.
> In article <1...@n...onet.pl>, m...@v...pl
> wrote:
>
> > > Witam.Mam dwie piekne duze golonki wieprzowe.Niestety nigdy nie
robilam
> > > golonek. Nie mam w domu przepisów. Moze ktos podpowie co z nich
> > > zrobic.Slyszalam ze pieczone sa dobre. zreszta chyba wolalabym
pieczone niz
> > > gotowane
> >
> > Trzeba podgotować, żeby zmiękla, inaczej zrobi się z golonki narzędzie
> > tortur :D
>
> Nie trzeba. Wręcz przeciwnie, klasyczne przepisy na pieczoną golonkę
> uwzględniają tylko pieczenie.
>
Niby tak, ale aby skórkę ładnie naciąć w romby, to trzeba golonkę choć na
chwilkę wrzucić do wrzątku. Nacinanie surowej skóry jest tak żmudne, że moim
zdaniem nie warta skórka za wyprawkę ;-)
Pozdówka - Agnieszka
|