Data: 2003-05-08 10:27:36
Temat: Re: gotowanie kaszy inaczej?
Od: "AB" <a...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> czy mozna jakos inaczej gotowac kasze niz normalnie w wodzie? cos mi chodzi
> po glowie ze ktos kiedys pisal o "gotowaniu" w piekarniku
A ja właściwie kasz ...nie gotuję. Dotyczy to także ryżu. Wsypuję potrzebną
ilość kaszy do szybkowara, zalewam wodą (circa x2 pojemność kaszy, zależy od
tego czy to ma być np. sypka kasza gryczana czy legumina z ryżu - w tym
ostatnim przypadku wody/lub mleka daję więcej). Solę albo nie, zagotowuję w
OTWARTYM szybkowarze, zamykam pokrywę - i już! Kasze są gotowe po ok. 15
minutach, ryż ok. pół godziny. Płyn wchłonięty. Jeszcze jedna zaleta - w
zamkniętym szybkowarze kasza pozostaje ciepła przez kilka godzin!
Pozdrawiam!
- Amy
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|