Data: 2003-07-09 12:36:46
Temat: Re: gotowanie miesa na grila?
Od: wiku <s...@r...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tomasz Jedzok wrote:
> > Ale to gotowe, jest _surowe_ na dodatek tylko obsypane przyprawami, a nie
> > marynowane.
>
> Może podacie jakies ciekawe przepisy na marynaty? Ja zwykle wyciskam czosnek
> do oleju , dodaję soli pieprzu i świeżych ziól? Można jeszcze coś dodać?
ja oprocz marynaty robie tak , ze ukladam w misce na cala noc mieso z cebula i
czosnkiem (warstwa krazkow cebuli, warstwa drobno posiekanego czosnku i warstwa
miesa z marynata, itd)
dzieki temu mieso jest bardziej kruche (zwlaszcza karkowka wychodzi w ten
sposob znakomicie), no a moi znajomi szczegolnie upodobali sobie te cebule z
marynaty, ktora podpiekaja na grillu
wiku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
|