Data: 2006-10-12 11:11:05
Temat: Re: gotowanie świeżej fasoli?
Od: "Multisenior" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Kamila Rudnik (JNET)" <K...@j...net> wrote in message
news:AB409EF0A2905646A2B9707867F08DC3E7CFE4@jplwant0
03.jasien.net...
Kupiłam białą fasolę, tegoroczną, tę drobną (nie 'jasia') - jak się ją
gotuje?
Wrzuca się na wrzątek czy na zimną wodę? Ile mniej więcej trwa
gotowanie?
Świeża znaczy nie wysuszona? Myjesz, zalewasz wodą zimną w garnku i
gotujesz. Podsuszona - lepiej namoczyć, aby napęczniała. Wtedy lepiej
warzywa ugotować osobno i połączyć razem gdy stopień ugotowania fasoli
będzie taki sam jak warzyw, chwilke razem pogotować i doprawić.
|