Data: 2006-06-03 18:30:47
Temat: Re: gotujemy słoną wodę na makaron, czy dosalamy wrzątek?
Od: PasQdka <p...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
eM eL napisał(a):
> "JackOss" <p...@o...pl> wrote in message
> news:e5rs29$hc1$1@atena.e-wro.net...
>> Sól wpływa na temperaturę gotowania wody, ale jak: obniża, czyli lepiej
>> wsypać sól i gotować wodę na makaron, czy podnosi: zatem lepiej by było
>> poczekać, aż się zagotuje, dosypać soli i dopiero wrzucić makaron?
>> A może różnica jest niewyczuwalna w normalnej kuchni?
>
ksztalt naczynia w ktorym sie ja gotuje (czym szersze i
> nizsze tym temp. wrzenia jest nizsza),
He he he a to mnie zastrzeliles tym stwierdzenem. A mozesz dokladniej
wyjasnic co ma wspolnego krzalt naczynia z temperatura wrzenia wody?
Pozdrawiam
PasQdka
|