Data: 2004-10-09 05:06:10
Temat: Re: grzyby do bigosu
Od: "BEATA" <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Nisia*" <s...@W...pl> napisał w wiadomości
news:ck7258$a71$1@news.dialog.net.pl...
> Czy suszone grzyby przechowywane przez 10 lat w sloiku beda nadawaly sie
do
> spozycia?
> Znalazlam cos takiego w szufladzie, a akurat tego skladnika brakowalo mi
do
> bigosu :)
>Robiąc gruntowne czyszczenie piwnicy ( należało sie już) znalazłam słoiki z
peklowanym mięsem .Mieszkam w mieszkaniu po rodzicach. Obejżałam sobie to
cudo przez słoik, wygładało to ładnie, było rózowe mięcho.Ale bałam sie
otworzyc.Miało to jakieś 20 lat- conajmniej. Bo pamiętam jak mama peklowała
mięso w moich szkolnych czasach.
Beata
>
|