Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia gulasz Re: gulasz

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: gulasz

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!opal.futuro.pl!newsfeed.tpinternet.p
l!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Małgorzatka+" <m...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: gulasz
Date: Thu, 3 Feb 2005 17:16:41 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 28
Message-ID: <cttj1g$9eo$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <cttadn$1f8u$1@mamut1.aster.pl>
NNTP-Posting-Host: dpw18.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1107447664 9688 83.24.156.18 (3 Feb 2005 16:21:04 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 3 Feb 2005 16:21:04 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:230374
Ukryj nagłówki

Użytkownik "Iwona M." napisała:
>
> właśnie mój mężczyzna zażyczył sobie na obiad gulasz. Niby nic, ale mi to
> mięsko zawsze wychodzi jakieś takie twardawe. Poradźcie, jak zrobić gulasz
> szybko i dobrze, czyli tak, żeby mięsko rozpływało się w ustach. I jeszcze
> pogodzić to z pieczeniem pączków...

Pewnie juz jestescie po obiedzie ;-) ale moze nastepnym razem sie przyda.
Właśnie wczoraj robiłam gulasz (albo raczej coś w tym stylu) i wyszedł
pyszny.
Karkówkę pokroiłam na małe kawałki i posypałam (dużo) przyprawą do gulaszu
(skład: papryka, cebula, kminek, majeranek), nie soliłam - i partiami
obsmażyłam na odrobinie oliwy na duzym ogniu. W garnku obok na maśle szkliła
sie drobno pokrojona cebulka na którą wrzucałam obsmażone mięsko (ono juz
bylo prawie miekkie). Kiedy już było całe w garnku dorzuciłam zielona
soczewicę (taka surową, tylko dobrze umytą), zalałam gorącą wodą tak aby
przykryła mięso, dosoliłam, dodałam łyżkę koncentratu pomidorowego i dusiłam
na małym ogniu niecałą godzinę.
Mięso wlasnie "rozplywalo sie w ustach", a czesc soczewicy sie rozpadla i
naturalnie zagescila sos.
Ja jadłam z kromka razowca, a moja rodzinka klasycznie z kasza gryczana i
ogorem. Myśle, ze z ryzem tez byloby dobre.

Pozdrawiam,
--
Małgorzatka


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
03.02 @nn
03.02 batory
03.02 @nn
04.02 g...@p...onet.pl
04.02 Wlodzimierz Macewicz
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem