Data: 2001-12-13 20:38:41
Temat: Re: gulasz zuryski na kolacje
Od: "Kasia L." <l...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "sassanach" <s...@p...fm> napisał w wiadomości
news:9v6198$jqm$1@news.tpi.pl...
(ciach)
> Zuryski gulasz
> ( nie wiem co w nim takiego szwajcarskiego, ale tak zapamiętalam jakw
> jakiejs gazecie czytalam przepis)
(ciach)
Prawie identyczny przepis podawał wieki temu nieoceniony Paul Urstein. Danie
nazywa się Emince a la Zurichoise i jak pisał Paul jest to:" klasyk kuchni
szwajcarskiej rodem z Zurichu i każda szanująca się brasserie ma go w swoim
menu." W przepisie Paula nie było tymianku. Jeśli ktoś ma wolę to niech
sobie zajrzy do archiwum bo danie jest bardzo smaczne i proste. Przepisy
Paula zawsze były cenione na grupie, co starsi stażem grupowicze na pewno go
pamiętają szkoda, że już tu nie zagląda:(
Kasia L.
|