Data: 2002-04-12 14:04:58
Temat: Re: hamburgery
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de>
> Odnosze wrazenie, ze sobie kpiny robisz.
> Hamurger to ordynarna mielonka amerykanska. A poledwica wolowa to
> najdelikatniejszy, a zarazem najdroszy gatunek miesa wolowego.
Niestety to ty sobie robisz kpiny Basiu. Prawdziwy Hamburger jest z
polędwicy, co w Żółtych Półdupkach (TM) i podobnych etablissementach
podają, to inna parafia tego samego kościoła.
Waldek
Sięgnełam do swojej książki, w której mam także przepisy amerykańskie.
I tam stoi jak byk, ze owszem, mielona wołowina, ale nigdzie! 'mielona
polęwica'.
Oczywiście, jak ktoś chce, to i polędwicę może zmielić, ale wg mnie to
byłaby zbrodnia popełniana na tym delikatnym mięsku :-)
barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|