Data: 2003-02-24 14:12:20
Temat: Re: imbir - pytanko
Od: zGosiula <z...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
karambola wrote:
>
> Tak, a potem przypalony jest fuj
A wiesz, że karmel tworzy się tylko z cukru (sacharozy, glukozy)?
"karmelizacja (karmel - fr. caramel) proces cieplnego rozkładu cukru, w
którego wyniku przybiera brązowy kolor.
Hasło opracowano na podstawie "Słownika Wyrazów Obcych" Wydawnictwa
Europa, pod redakcją naukową prof. Ireny Kamińskiej-Szmaj, autorzy:
Mirosław Jarosz i zespół. ISBN 83-87977-08-X. Rok wydania 2001."
W przypadku papryki chyba nie o taki proces chodzi, prawda? ;-)
--
Gosia
wywal "brzydkie" mailto: zgosiula(at)poczta.onet.pl
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl
|