Data: 2002-01-15 17:18:19
Temat: Re: imieniny męża
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
a...@p...onet.pl wrote:
>
> > Poproszę o przepis na jajka faszerowane i sledzia po grecku.
> > Serdeczne dzięki.
> > Ewelina
> >
> Jajka faszerowane:
> 6 jajek na twardo, 1 surowe jajko, musztarda, pieprz, sól, posiekana nać
> pietruszki, masło, byłka tarta.
>
> Jajka na twardo przeciąć wzdłuż skorupek i delikatnie wyjąć łyżka, uważać, abyć
> nie popsuć skorupki. Przecisnąć przez praskę do jajek i wymieszać z: solą,
> pieprzem, Maggi, musztardą, jednym surowym jajkiem i siekaną pietruszką.
> Wkładać łyżką do skorupek, maczać w bułce tartej i usmażyć na masełki. Podawać
> na zimno. Bardzo smaczne.
Ja robie jajka faszerowane jak wyzej, ale z dodatkiem drobno
pokruszonego usmazonego boczku lub szynki posiekanej na drobno i
podsmazonej. Poniewaz nie lubie pietruszki, zawsze dodaje koperek - moim
zdaniem ciekawszy smak.
Magdalena Bassett
|