Data: 2005-12-02 07:52:06
Temat: Re: jaja w innej wersji...
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "marta" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dmndk1$meh$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Hej smakosze!
>
> Co można zrobić z jaj jeszcze innego niż:
> 1 ugotować na miękko
> 2 na twardo
> 3 jajecznicę
> 4 wrzucić w ciasto/sałatkę
> 5 sadzone
> 6 omlet
> 7 w koszulkach ?
>
> Już wszystkie w/w pozycje przerobiłam, umiem i chcę coś nowego :)
> Macie pomysł?
>
> Pozdrawiam,
> Marta
>
>
Bierze sie wiekszy kieliszek albo taka szklaneczke "literatke"
wlewa sie do niej piercovke - najlepsza firmy Niemirov - dobrze schłodzoną
:)))))
nie do pełna :))
a nastepnie wlewa sie pare kropel dobrego keczupu
na to delkatnie wbija sie jendo żółtko... mozna odrobinke posolic :))
wypijac nalezy jenym łykiem...
doskonale rozgrzewa :))
nazywa sie to "Ostryga"
Marek
|