Data: 2008-11-10 19:51:27
Temat: Re: jak długo należy gotować
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
TomekD wrote:
> Tej brukselki to masz w garnku na 6 minut to masz pojedynczą warstwę czy
> więcej, zalewasz wrzątkiem do połowy (?), dalej te 6 minut - może jakoś
> inaczej ?
OK, robie tak: mam plaski, szeroki garnek w ktorym miesci sie porcja
brukselki na 2 osoby w pojedynczej warstwie.
Przycinam koniec glaba, odrzucajac 2-3 wierzchnie listki, dodaje do wody
sol i cukier, doprowadzam do wrzenia, wrzucam brukselke, przykrywam,
gotuje na wysokim ogniu 5 minut od wrzucenia.
>no i patrzeć z tej jedynej właściwej strony :-)
nie ma "jedynej wlasciwej" strony - jest to calkowicie subiektywne.
Dopiero po odrzuceniu ksenofobicznego "jedyne wlasciwe" uwalniasz sie z
kieratu geografii i stajesz sie obywatelem swiata :)
czego i Tobie serdecznie ....
MB
|