Data: 2008-11-10 19:16:52
Temat: Re: jak długo należy gotować
Od: "TomekD" <t...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Magdalena Bassett" <i...@b...com> wrote in message
news:SP-dnck1kLig44XUnZ2dnUVZ_gednZ2d@posted.townsen
dcommunicationinc...
>
> Nigdy nie probowalam nacinac, sprobuje nastepnym razem, moze to pozwoli na
> jeszcze krotsze gotowanie.
>
>> Przy najbliżej okazji spróbuję jak smakuje u mnie po gotowaniu 5-6 minut -
>> być może jednak coś tracę ?!
>
> Doceniam Twoja postawe, mam nadzieje, ze bedzie Ci smakowala.
>
>> Pozostaje jeszcze wersja spiskowa że po drugiej stronie globu brukselka
>> zachowuje się inaczej niż u nas
>
> Owszem, i woda w zlewie kreci sie w odwrotna strone
>
> - tak jak tam i tutaj mamy prezydenta
>> ale troszkę się różnią :-)
>
> Owszem, nasz ma mozg.
>
Z moich prób wychodziło że brukselka bez nacinania gotuje się mniej równo - od
głąba zawsze będzie bardziej twarda, warto spróbować ponacinać...
Tej brukselki to masz w garnku na 6 minut to masz pojedynczą warstwę czy więcej,
zalewasz wrzątkiem do połowy (?), dalej te 6 minut - może jakoś inaczej ?
Co do tematów pozakuchennych, woda oczywiście kręci się u Was w odwrotną
stronę - wystarczy sobie narysować globus i wir w zlewie w kuchni (żeby nie było
NTG) - no i patrzeć z tej jedynej właściwej strony :-)
TomekD
|